Annons

Fransmän kritiska till klyschig Netflixserie

Lily Collins spelar huvudrollen i "Emily in Paris", som fått recensenter och tittare att engagera sig i seriens kvalitet. Pressbild.
Lily Collins spelar huvudrollen i "Emily in Paris", som fått recensenter och tittare att engagera sig i seriens kvalitet. Pressbild. Foto: Carole Bethuel/Netflix

Netflix nya amerikanska komediserie "Emily in Paris" väcker ont blod på andra sidan Atlanten. I franska medier sågas serien och Le Monde lanserar uttrycket "hat-tittning":

Under strecket
Ann Edliden / TT
Publicerad

"Emily in Paris" första säsong lades ut på Netflix förra veckan och hamnade omedelbart på topplistan över de mest populära serierna på strömningstjänsten. Inte så konstigt, eftersom det är "Sex and the city"-skaparen Darren Star som står som upphovsman.

Serien följer huvudpersonen Emily, spelad av Lily Collins, som flyttar till Paris från Chicago för att jobba på den franska grenen av en reklambyrå som det amerikanska företaget köpt upp. I tio avsnitt radas, enligt recensenterna, klyschor och fördomar om fransk kultur upp med följden att fransmännen har gått i taket.

Annons
Annons
Annons