Franskt gourmetglid på hög höjd

Courchevel i klassiska Les Trois Vallées bjuder på häftig skidåkning och gastronomi med mersmak. Här finns ett koppel av gourmetkrogar på hög höjd, både i och vid sidan av pisterna.

Courchevel 1850 i franska Tre Dalarna. Den mest exklusiva skidorten i det jättelika systemet av pister och liftar.

Respress
Publicerad
Skönt glid i nypistad nedfart i Courchevel.

Skönt glid i nypistad nedfart i Courchevel.

Foto: PATRICK PACHO
Bergsguiden Rolland ger guidade turer både i och utanför skidsystemet.

Bergsguiden Rolland ger guidade turer både i och utanför skidsystemet.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Rolland tar en svängom utanför pisten.

Rolland tar en svängom utanför pisten.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Håll koll på skyltarna, liftsystemet är gigantiskt.

Håll koll på skyltarna, liftsystemet är gigantiskt.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Ta en paus och njut av vyerna över bergsmassiven.

Ta en paus och njut av vyerna över bergsmassiven.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Skidåkning i all ära, vilan i solgasset är inte så dum den heller.

Skidåkning i all ära, vilan i solgasset är inte så dum den heller.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Det gäller att samla krafterna innan man ger sig ut på offpist-äventyr.

Det gäller att samla krafterna innan man ger sig ut på offpist-äventyr.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Tre dalarnas skidsystem är omfattande.

Tre dalarnas skidsystem är omfattande.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Ta en topptur över vidderna.

Ta en topptur över vidderna.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Det gäller att vara försiktig och lyssna på experterna om man funderar på offpist. Det gäller överallt, inte bara i Courchevel.

Det gäller att vara försiktig och lyssna på experterna om man funderar på offpist. Det gäller överallt, inte bara i Courchevel.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Kocken Michel Rochedy på Le Chabichou har koll på ingredienserna.

Kocken Michel Rochedy på Le Chabichou har koll på ingredienserna.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Ostron i backen är inte fy skam.

Ostron i backen är inte fy skam.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Först några ostron, sedan ut i backen igen.

Först några ostron, sedan ut i backen igen.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Njutarstund i solen på en av alla restaurangterrasser som finns i Courchevel.

Njutarstund i solen på en av alla restaurangterrasser som finns i Courchevel.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Ostronfröjd på Le Chalet.

Ostronfröjd på Le Chalet.

Foto: CENNETH SPARBY/RESPRESS
Annons

Morgonflyget från Arlanda till Genève och förbokad transfer gör att jag är framme redan vid lunchtid. Hotel Pralong ligger förnämligt precis vid liftarna och med maffig utsikt mot det skarpt skurna berget La Croix des Verdons, som är närmare 2 800 meter högt.

Det har snöat rejält under december månad, vilket har täckt området med närmare två meter snö.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons