Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Skönhet

Franska modellens fem skönhetstips

Det är inte för inte som fransyskor ofta ses som eleganta, svala och sofistikerade. Franska modellen Camille Hurel avslöjar hur hon håller sig naturligt vacker och fräsch med fem enkla steg.

Text: Olivia Hagéus - 6 april 2018
Annons

Låt brynen växa
“Jag hatade mina ögonbryn när jag var yngre. Jag kände mig som en grottman, säger Hurel till Vogue, som först efter att hon börjat arbeta som modell började uppskatta sina bryn. Numera låter hon dem vara och undviker att plocka. Sedan Cara Delevigne tog över modellvärlden har ögonbrynstrenden förändrats för gott - numera ska de vara buskiga och naturliga.

Tvätta inte håret för ofta
– Jag tvättar bara håret två gånger i veckan, säger Hurel.
Många, om inte alla, frisörer rekommenderar att inte tvätta håret alltför ofta, då det torkar ut hårbottnen. För styrka och glans bör man undvika överdriven schamponering och istället återfukta håret med djupverkande inpackningar.

Överväg att trappa ner på koffeinet
Den franska modellen erkänner att hon tidigare varit mer eller mindre kaffeberoende, och brukade snitta 7 koppar om dagen. Men sedan hon bytt ut den beroendeframkallande drycken mot grönt te rikt på antioxidanter har hon märkt stora förändringar på hyn.
– Jag såg resultatet direkt, säger hon och flikar in att hon också dricker mängder med vatten för att hålla sig återfuktad.

Annons
Annons

Håll det enkelt
Istället för att krångla till det med olika sorters krämer, märkliga oljor och serum som utlovar guld och gröna skogar håller sig Camille till tre produkter som hon vet fungerar.
Jag har en rengöring, en återfuktande spray och en kräm, säger hon och tillägger att hon masserar ansiktet ordentligt för att få igång blodciruklationen.
Alltså: fråga en hudterapeut om vad som passar din hy bäst och experimentera inte för mycket. Håll dig till det som fungerar.

Ät fräscht
Camille berättar att hon försöker hålla sig borta från mat som har processats och istället väljer grönsaker, frukt och nötter. Många blir stressade bara av att höra om dieter och kostplaner, men det behöver inte vara så svårt. Ett vanligt misstag är att försöka förändra hela sin diet på en gång, vilket tyvärr ofta leder till att man tröttnar eller att man får ångest över vad man äter. Testa istället att addera mer frukt, grönsaker och nötter till din vanliga diet och trappa gradvis upp. På så sätt blir din kost sakta men säkert alltmer grön - utan att du fått prestationsångest på köpet.
– Det vi äter syns direkt på vår hy, säger Camille. Den ljuger helt enkelt inte.

Annons