Recension

Dining clubFransk mat på svenska

Vällagat. Hyllade Dining Club har bytt ägare och köksmästare och inretts på nytt. Den vällagade och ambitiösa maten är fortfarande det som lyfter den eleganta lilla restaurangen, som är en utmärkt start på en trevlig kväll.

Under strecket
Publicerad
Dining Club, i ny regi, bjuder på vällagade och ambitiösa rätter.

Dining Club, i ny regi, bjuder på vällagade och ambitiösa rätter.

Annons

Vi kommer till Dining Club en fredagkväll, och redan vid åttatiden har det samlats några streetsmarta Stockholmsynglingar på uteserveringen. Väl inne möts vi att ett svart, slickt formspråk utan dukar på borden och soft loungemusik i högtalarna.
Vi blir visade till vårt bord och får titta på menyn signerad nye köksmästaren Fredrik Björklund. Den består av idel nydanande fransksvenska kompositioner och är uppdelad i före, mellan, varm och efter.

Efter en lite trevande bjudrätt bestående av en pytteliten bit rostbiff med getostkräm, BBQ-glaze och de ständigt närvarande ärtskotten upplever vi en kulinarisk fullträff i form av en gåsleverterrin. Ingen vanlig patéskiva, utan snarare en liten sval alptopp serverad med en chutney på aprikos, chili och kanel, mjäll babymangold, rucola och - ärtskott.

Annons
Annons
Annons