Fransk festival vägrar avboka dömd mördare

Bertrand Cantat i samband med en rättegång 2004. Trots påtryckningar från en välfylld namnlista får den franske artisten spela på festivalen Papillons de Nuit i vår. 2003 dömdes Cantat för mord på skådespelaren Marie Trintignant, vilket han satt i fängelse för. Arkivbild.
Bertrand Cantat i samband med en rättegång 2004. Trots påtryckningar från en välfylld namnlista får den franske artisten spela på festivalen Papillons de Nuit i vår. 2003 dömdes Cantat för mord på skådespelaren Marie Trintignant, vilket han satt i fängelse för. Arkivbild. Foto: Mindaugas Kulbis/AP/TT

Den franske artisten Bertrand Cantat dömdes för mord 2004. I maj kommer han att spela på en festival i hemlandet – trots tiotusentals protesterande.

Under strecket
TT-AFP
Publicerad
Annons

Papillons de Nuit går av stapeln i nordvästra Frankrike. Bland de bokade artisterna märks Bertrand Cantat, som slog ihjäl skådespelaren Marie Trintignant 2003 och dömdes till fängelse året efter. Det har fått över 60 000 människor att skriva på en protestlista mot bokningen.

"Genom att sätta Bertrand Cantat i rampljuset normaliserar ni våld mot kvinnor och till och med förlåter det", står det i uppropet.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons