Annons
X
Annons
X

Frankrike nästa för Sverige

Det blev oavgjort, 2–2, mot Kanada för de svenska fotbollsdamerna. Det räckte oväntat till gruppseger eftersom Japan bara mäktade med 0–0 mot Sydafrika och Sverige ställs nu mot Frankrike i fredagens kvartsfinal.

Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS

I spekulationerna inför den avslutande gruppmatchen stod det klart att ett oavgjort resultat skulle vara mest gynnsamt för svenskorna. Då skulle Storbritannien vänta i kvartsfinal.

Men det var förutsatt att världsmästarna Japan skulle ta tre poäng mot 63:e-rankade Sydafrika.

Japan ställde upp med ett reservbetonat lag och fick bara med sig en poäng.

Annons
X

– Ja, det ville nog inte vinna sin match, säger mittfältaren Marie Hammarström, som var besviken över att Sverige tappade den 2–0-ledning de skaffade sig i första halvlek.

– Jag vet inte om det omedvetet spelade in att vi redan var klara för kvartsfinal, men det var inte rätta tändningen idag, sade Marie, som var inblandad i bägge målen.

1–0 gjorde hon själv efter snyggt förarbete av Kosovare Asslani och 2–0 kom sedan Hammarström serverat Sofia Jakobsson ett perfekt inlägg.

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Vi hade en period i första halvlek som det spelet fungerade skapligt, men i andra var det alldeles för segt, konstaterade Marie, som nu ser fram emot att ställas emot Frankrike igen. Det var ju mot fransyskorna hon blev stor matchhjälte i matchen om VM-bronset förra sommaren med ett riktigt drömmål.

  – Ja, det är fina minnen, men historia nu. Jag tror inte det spelar någon roll att det blev Frankrike i stället för Storbritannien i kvarten. Brittiskorna har också ett bra lag och har dessutom fördel av sin hemmapublik. Frankrike är riktigt bra, men vi slog dem ju i VM och vi kan göra det igen, sade Marie, som nu får packa väskan för nästa OS-resmål: Glasgow.

  – Det är bara kul att byta ställen och få se nya miljöer.

  Förbundskapten Thomas Dennerby tyckte resultatet var rättvist, men var inte nöjd med hur laget släppte från sig tvåmålsöverläget.

  – Nej, det kan jag inte vara. Vi inledde svagt, repade oss sista halvtimmen av första halvlek och glömde tydligen sedan kämpaglöden i omklädningsrummet. Vi vann gruppen och det är vi glada för. Nu laddar vi om inför kvartsfinalen och jag är helt säker på att vi kommer att få se en helt annan inställning och annan glöd bland spelarna på fredag, sade den svenske förbundskaptenen.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X