Annons
X
Annons
X

Frankrike: ”Dags att betala efter att ha levt på kredit i 30 år”

STOCKHOLM (Direkt) Frankrike måste nu betala efter att ha ”levt på kredit” i 30 år, nu ska budgetunderskotten elimineras till 2016.

Av Direkt

Det sade Frankrikes finansminister Francois Fillon på måndagen, enligt Bloomberg News.

”Vad vi gör idag är ingen brytning med den nuvarande politiken. Det är helt enkelt en accelerering av vad vi har gjort sedan 2008”, sade han.

Francois Fillon sade att kommer att kosta 100 miljarder euro att balansera budgeten, det är möjligt uppnå till 2016, men budgetbalanseringen kan inte komma enbart från skattehöjningar, de offentliga utgifterna ska minska med 1 miljard euro om året från 2013.

Annons
X

Finansminister sade att budgetåtgärderna inte kommer att påverka tillväxten.

Han sade vidare att regeringen kommer att höja skatten för stora företag och höja den lägre momssatsen till 7 procent från 5,5 procent, men den högre momssatsen ska inte gälla nödvändiga livsmedel.

Vidare ska skatten på kapital föras närmare inkomstskatternas nivå. Utgifterna för välfärd kommer att tillåtas öka med högst 1 procent om året, och redan planerade nedskärningar i utgifterna för hälsovård, samt elimineringen av inflationsanpassningen av sociala förmåner, ska accelereras.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Francois Fillon sade att regeringens budgetåtgärder avser att skapa trovärdighet för landets statsfinanser, och de genomförs nu för att undvika tuffare åtgärder längre fram.

  NYHETSBYRÅN DIREKT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X