Annons

Från rostbiff till curry – bästa rätterna i London

Foto: E Pellici/Tayyabs/Sutton and Sons

Engelsmännen får ofta kritik för sin mat. Men brittiska klassiker kan tävla med både franska och italienska rätter. I London finns nu många restauranger som firar och moderniserar det brittiska köket. SvD:s Charlotta Buxton guidar till sina favoriter.

Publicerad

Den franska presidenten Jacques Chirac sa en gång att “det inte går att lita på ett folk” vars mat är så dålig som britternas. Ett par år senare fick britterna sin revansch. Då fick kändiskocken Gordon Ramsay två Michelinstjärnor för en av sina restauranger i Frankrike. Det firades som en stor seger.

Brittisk mat handlar om mycket mer än rostbiff och gravy. Men även de traditionella rätterna har fått ett uppsving. Britterna är stolta över sitt kök. Det syns i de många restauranger som firar och moderniserar det brittiska köket.

Sunday Roast på The Marksman

Foto: The Marksman Bild 1 av 5

Klassiska fish and chips på Sutton and Sons.

Foto: Sutton and Sons Bild 2 av 5

En rejäl engelsk frukost på E Pellici.

Foto: E Pellici Bild 3 av 5

Det finns tiotusentals indiska restauranger i Storbritannien.

Foto: Tayyabs Bild 4 av 5

Afternoon tea uppfanns på artonhundratalet.

Foto: Claridges Bild 5 av 5
Annons
Annons
Annons
Annons