SvD Perfect Guide
Annons

Framtidsspanaren: Klappen på axeln, den är viktig

Framtidsspanaren John Mellkvist om hur uppmuntrande kommenterar skapar en mer positiv attityd till äldre på arbetsplatsen.

Text: John Mellkvist - 4 februari 2019

En äldre man i mörk kostym böjer sig långsamt och med viss ansträngning för att plocka upp blombuketten som någon lagt på scenkanten. Det är vackert och en smula rörande. Men också rimligt. Filmmusiklegenden Ennio Morricone, 90 år fyllda, har precis lett sin 200-hövdade orkester genom ännu en grandios konsert, med ett litet axplock av de femhundratal filmer han tonsatt.

I intervjuer har Morricone berättat att filmmusiken var något han landade i av en tillfällighet. Att han försökt sluta med turnerandet vid 40, sedan vid 50, 60, 70 och 80. Den pågående 90-årsturnén kallar han sin sista, men den sker med samma intensitet och kraft som de tidigare (även om han numera dirigerar sin orkester sittande). Motivationen är nyckeln. Glädjen som frigörs av att göra sitt jobb för någon som i sin tur visar sin uppskattning, är en mycket stark kraft.

Värt att komma ihåg är att uppskattning också är en stark drog som i överdos kan leda till både narcissism och hälsoproblem. Läkaren och författaren Anders Hansen är en av dem som pekat på riskerna med vårt mobilberoende, eftersom sociala medier är designade för att ”hacka vår hjärna” med regelbundna dopaminduschar i form av likes och notiser, vilket påverkar vår fokus, närvaro och nattsömn. Men ur ett annat perspektiv – och i vettig mängd – är positiv bekräftelse också det som får oss att köra på i vald riktning. Att hålla kursen framåt. Vilket är således viktigt om vi ska fortsätta jobba längre, som ju är den entydiga prognosen.

Annons
Annons

Om jag ska vara diplomatisk så har arbetslivet inte varit särskilt utmärkande när det gäller att belöna stigande ålder. Särskilt inte efter en viss ålder. Men sedan åldersfrågorna blev heta har nyanserna börjat komma och med dem även nya kontraintuitiva insikter. En ny stor undersökning av hälsoföretaget Feelgood ger vid handen att 80 procent av 60-åringarna känner sig mycket engagerade på jobbet, i jämförelse med 65 procent av 25-åringarna. Högre grad av delaktighet, mindre stress och lägre korttidssjukfrånvaro var andra positiva argument hos den äldre arbetskraften.

Då och då får jag frågan vad som behövs göras ”mer konkret” för att skapa en mer positiv attityd till äldre – speciellt på arbetsplatsen. Här kommer ett lika enkelt som konkret tips:
Säg något uppmuntrande till någon av de mer erfarna kollegorna i ditt företag, ge en liten klapp på axeln och tala om varför hen är viktig i det dagliga arbetet eller hur hen bidrar till företagets välmående. Gör det redan idag, gärna så att andra hör. Om denna lilla insats får dig att må lite bättre, så är det ingenting mot vad personen i fråga kommer att göra.

Vi har en situation där personer förväntas trappa ner i en viss ålder trots att de faktiskt känner sig på topp – och dessutom är mer benägna än någonsin att bidra till sin omgivning. Ohållbart givetvis. Men om vi blir bättre på att visa våra äldre kollegor varför de är bra, kommer fler att fortsätta göra mer nytta som dessa personer enligt färska undersökningar så tydligt levererar in i företagen. Fler kommer också att se vilket värde det har. Alla kan inte fylla arenor vid 90 som Ennio Morricone, men med lite mer uppskattning kommer fler att hålla igång så länge benen bär och tanken är klar.

John Mellkvist är PR-konsult och framtidsspanare på Mindmakers PR, och har fått stor uppmärksamhet för sitt arbete med att minska ålderismen.

Annons