Framtidshopp testar formen redan i Aten

I måndags kom hon till Aten. Men OS-starten är i fara för Veronica Wagner. –Jag har ont i en fot och har inte kunnat träna ordentligt senaste tiden, säger hon. Risken är därför stor att hon inte skriver gymnastikhistoria. Med en ”Wagner”.

Under strecket
Publicerad
Annons

Veronica Wagner är nyss fyllda 17 år och yngst i den svenska OS-truppen. I måndags landade hon i Aten, där OS-temperaturen stiger dag för dag. I dubbel bemärkelse. – Det kan man lugnt säga. 37 grader varmt här just nu, pustar hon i telefonluren.
Veronica Wagner är Sveriges första kvinnliga gymnast i OS på 20 år. Senast var det Lena Adomat från Västerås.

Men Veronicas OS-dröm kan spolieras – om det vill sig illa. Under ett träningsläger i Grekland nyligen ådrog hon sig en belastningsskada i höger fot.
– Det känns jättejobbigt. Tränade på riktigt bra då foten svullnade upp. Berodde troligen på att underlaget i Aten var betydligt hårdare än det jag är van vid hemma i Åkeshovshallen, säger Veronica med oro i rösten.
Hon tror att hon kan ställa upp, även om foten smärtar. Däremot kommer hon troligtvis inte kunna göra sig själv rättvisa och köra flera av de nya övningar hon har tränat in.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons