Annons

Framtidens tallrik på agendan

Stamcellsodlade hamburgare. Smart strukturerade skolmatsalar i Kina och i USA. Vid jättekonferensen Eat brottas forskare, företagsledare och politiker med frågan om hur jorden ska kunna föda 9 miljarder människor på ett hållbart sätt. 

Under strecket
TT
Publicerad

Kopplingen mellan klimatfrågan, utveckling och människors hälsa – och hur den konkretiseras på våra tallrikar – står i fokus på Eat Stockholm Food Forum. Här brainstormar högt uppsatta politiker, forskare, medieprofiler, kungligheter och näringslivspampar om framtidens ätande. Att globala företag i allmänhet, och livsmedelsbolag i synnerhet, är en viktig del av utveckling understryker Jeffrey Sachs, amerikansk professor som var med och skrev FN:s millenniemål och som nu jobbar med de nya utvecklingsmålen.

– Näringslära, jordbruksproduktion och hållbar miljö hör ihop. Och stora matbolag måste agera: de måste producera riktigt näringsrik mat och skapa hållbara produktionskedjor, säger han vid ett kort pressmöte under konferensen.

Annons
Annons
Annons