Hela denna artikel är en annons

”Framtidens sätt att sälja och köpa böcker”

 Frida Lundquist, civilingenjörsstudent på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.
Frida Lundquist, civilingenjörsstudent på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Foto: Privat

Snabb leverans av nya och begagnade böcker, enkel och säker betalning samt fri frakt för köpare under hela september. Bokappen Bookis har snabbt blivit en favorit bland studenter runt om i Sverige.

Om du köper kurslitteratur eller böcker online krävs det ofta en vända till det lokala postkontoret för att hämta ut paketet. Det tillkommer även en fraktkostnad som är kännbar för till exempel studenter som redan har en tajt budget. Bokappen Bookis har tagit ett nytt grepp om den svenska marknaden och hyllas av användare i hela Sverige. En av dem är Frida Lundquist, civilingenjörsstudent på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. 

Gillar bokappens miljötänk

– Klimatfrågan är viktig för mig, vilket är en av anledningarna till att jag valde att studera Energi Miljö på KTH. Jag är bryr mig om miljön och Bookis har samma tänk. Det var bland annat det som fick mig att ladda ner bookisappen, säger hon. 

Om du köper eller säljer en kursbok på Bookis kan du vinna 5 000 kronor till kurslitteratur. Läs mer här!bookis.com

När du har sålt en bok genom Bookis sker transporten genom tidningsbudet. Du slår in boken i till exempel tidningspapper och lägger den på dörrmattan efter avtalad tid. Den som har köpt boken får den sedan levererad till sin dörr.

”Ingen extra transport”

– Det blir ingen extra transport vilket innebär mindre utsläpp. Det är jättebra, säger Frida Lundquist och berättar att hon precis har börjat använda appen.

– Jag har lagt upp sex böcker och tre av dem sålde jag direkt. Det var en roman och två gamla kursböcker. Appen är jätteenkel att använda. Jag scannade streckkoden och sedan kom all information upp automatiskt, säger hon.

Fri frakt i september

Bookis tar inte ut någon avgift av säljarna och just nu erbjuder de även fri frakt till alla köpare i september. Frida Lundquist tycker att det är bra eftersom det blir billigare för henne att både sälja – och köpa böcker.

– Jag kan tänka mig att köpa olika sorters böcker som till exempel receptböcker, romaner, och annan vanlig litteratur genom Bookis app. Det här är framtidens sätt att sälja och köpa böcker. 

Här köper och säljer du kurslitteratur – utan avgift!kampanje.bookis.com
Annons
Annons
Annons