Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa
Annons

Så ska skräddarsydda resor förändra världen

Foto: Getty Images

Har du en idé som kan förändra världen? Då kan du delta i SAS Scholarship – ett unikt mentorprogram som blandar skräddarsydda resor, möten med inflytelserika personer och upplevelser i syfte att ge dig möjligheten att utveckla din idé.

Som en förlängning av SAS senaste kampanj – Travelers Are The Future – lanseras nu SAS Scholarship. Hur kan vi vara med och förändra världen om vi inte sett den? Det är grundtanken som ligger bakom mentorprogrammet. Tre personer med idéer som kan förändra framtiden, i det stora eller i det lilla, kommer att erbjudas en möjlighet att utveckla idéerna tillsammans med varsin mentor.

De tongivande mentorerna som redan har förbättrat världen inom sina respektive områden kommer att stötta deltagarna med sin kunskap, erfarenhet och sitt nätverk och tillsammans med SAS skapa unika upplevelser som kan bidra till förverkligandet av varje idé.

Skräddarsydda resor

Deltagarna får skräddarsydda resor dit de behöver för att samla erfarenheter och knyta kontakter för att kunna ta sin idé till nästa nivå.

– Med SAS Scholarship vill vi inspirera och stötta personer med en idé och en vilja att långsiktigt förbättra världen. SAS har i över 70 år varit en ledande innovatör i luften och har flugit otaliga människor med idéer, ambitioner eller bara nyfikenhet och därmed stor potential att göra små och stora skillnader i världen. Det vill vi fortsätta göra, säger Didrik Fjeldstad VP Brand & Marketing, på SAS.

Inspirerande destinationer

SAS vill bidra till att inspirera människor att upptäcka världen, få nya intryck och frigöra potentialen i sina idéer. Forskning visar att de intryck vi får av att resa har en positiv inverkan på oss som individer och gör oss mer kreativa.* Det är genom att upptäcka världen som vi kan förstå den och vara delaktiga i att utveckla den.

– Vi ser med stor spänning fram emot att få ta del av den innovationskraft och vilja att göra skillnad som finns bland våra resenärer. Jag är säker på att vi kommer att bli överväldigade av den idérikedom som finns där ute och som vi på SAS kan bidra till att förverkliga. Jag hoppas även att SAS Scholarship kan bidra till att nya idéer skapas och utvecklas, säger Didrik Fjeldstad.

Om SAS Scholarship

- Ansökningarna sker via bild eller film där du som söker beskriver hur du vill skapa förändring.

- Sista ansökningsdag är den 30 november.

- Vinnarna presenteras senast den 20 december.

- De skräddarsydda resorna genomförs första kvartalet 2018.

- Öppet för ansökningar från Danmark, Norge och Sverige.

- Läs mer och ansök på: www.sasscholarship.com

* Forskning om de positiva effekterna av resande

William W. Maddux, 2014

Zimmermann J, Neyer FJ, 2013

William W. Maddux, 2009

Lile Jia, Edward R. Hirt, Samuel C. Karpen, 2009

Annons
Detta är en annons från SAS, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion.