Annons

Framtidens sportbil – byggd i kolfiber

Sportbilar brukar vara synonymt med vackra linjer och imponerande prestanda, men också hög förbrukning och mängder av utsläpp.
Nya BMW i8 revolutionerar sportbilsvärlden genom att erbjuda körglädje och design, men samtidigt ha förbrukning och utsläpp i klass med en småbil.

BMWi8 har en imponerande prestanda med låg bränsleförbrukning

BMWi8 har en imponerande prestanda med låg bränsleförbrukning

Foto: BMW
BMWi8 har en imponerande prestanda med låg bränsleförbrukning

BMWi8 har en imponerande prestanda med låg bränsleförbrukning

Foto: BMW
BMWi8 har en imponerande prestanda med låg bränsleförbrukning Foto: BMW

Långt axelavstånd, korta överhäng, låg profil och som klistrad mot vägen: BMW i8 besitter alla de egenskaper som utmärker en renodlad sportbil. Fronten är på typiskt sportvagnsmanér både låg och bred. Allt är utformat för optimal aerodynamik samtidigt som den utskjutande ”njurgrillen” är en påminnelse om BMW:s långa historia.

Den speciella sportbilskaraktären i BMW i8 förstärks av de spektakulära måsvingedörrarna. Den exklusiva dörrdesignen är inte bara en visuell höjdpunkt, den smälter på ett elegant sätt in i exteriörens aerodynamiska linjespel. När du öppnar svänger dörrarna uppåt.

Den innovativa fordonsarkitekturen LifeDrive ger BMW i8 perfekta förutsättningar för en viktoptimerad fordonsdesign – med låg tyngdpunkt och 50:50 viktfördelning mellan hjulaxlarna. Den är helt byggd i kolfiber, samt med låg förbrukning på 2,1 l/ 100 km. Den perfekta basen för köregenskaperna hos en klassisk sportvagn. Lägg därtill den unika kombinationen mellan elmotor och kraftfull bensinmotor så har du byggstenarna för vår tids mest innovativa sportbil – BMW i8.

Det intelligenta plug-inhybridsystemet i BMW i8 utnyttjar både elmotorns och förbränningsmotorns fördelar för att skapa en banbrytande helhets- och körupplevelse: resultatet är maximal effektivitet och oöverträffad dynamik på en och samma gång. Vid framaxeln är elmotorn placerad som utvecklar kraftfulla 131 hästkrafter. Bakaxeln drivs i sin tur av en dynamisk 3-cylindrig 1,5-liters bensinmotor med BMW TwinPower Turbo och 231 hästkrafter och 320 Nm som i kombination med hybridsystemets elektriska boost-funktion levererar BMW-typiska nivåer av körglädje. De bägge motorerna ger BMW i8 en acceleration från 0 till 100 km/h på 4,4 sekunder samtidigt som förbrukning och utsläpp ligger på sensationellt låga 2,5 l/100 km respektive 49 g/km CO2.
BMW i8 är helt enkelt framtidens sportbil, redan idag.

Annons
Detta är en annons från BMW, den är inte skriven av journalisterna på SvD:s redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera SvD-redaktionens åsikter.