Annons

Framtiden för Italiens regering fortsatt oviss

Italiens inrikesminister Matteo Salvini talade i senaten på tisdagen. Hans förslag om en snabb förtroendeomröstning föll.
Italiens inrikesminister Matteo Salvini talade i senaten på tisdagen. Hans förslag om en snabb förtroendeomröstning föll. Foto: Giuseppe Lami/AP/TT

Legaledaren Matteo Salvinis förhoppningar om ett snabbt nyval har stött på patrull. Italiens senat beslöt att ge premiärminister Giuseppe Conte mer tid att lösa krisen – som utlöstes av Legas misstroendeförklaring mot sin egen koalitionsregering.

Under strecket
TT
Publicerad

Italiens premiärminister Giuseppe Conte ska den 20 augusti tala till senaten om den politiska krisen i landet. Det beslöts sedan den snabbinkallade senaten röstat ner ett förlag från främlingsfientliga partiet Lega om att hålla en förtroendeomröstning redan på onsdagen.

Legas partiledare, inrikesminister Matteo Salvini, begärde i förra veckan förtroendeomröstningen mot den egna 14 månader gamla regeringskoalitionen och ville att den skulle hållas skyndsamt. Det skulle möjliggöra ett snabbt nyval där Lega, som har medvind i opinionen, förväntas fira stora framgångar.

Annons
Annons
Annons