Annons

USA:s militär använder sig av Trumps golfhotell

USA:s president Donald Trump spelar golf vid sitt hotell Turnberry i Skottland. Bilden är från förra sommaren.
USA:s president Donald Trump spelar golf vid sitt hotell Turnberry i Skottland. Bilden är från förra sommaren. Foto: Peter Morrison/AP/TT

Varför landade ett av USA:s militärplan på en vanlig flygplats i närheten av Donald Trumps golfhotell Turnberry i Skottland, och varför övernattade besättningen på hotellet?

Det är en av flera händelser som väcker frågor om huruvida presidenten gynnar sina egna verksamheter med försvarsmaktens pengar, skriver Politico.

Erik Paulsson Rönnbäck / TT
Uppdaterad
Publicerad

Det var i våras som ett militärt transportflygplan landade på Prestwick utanför Glasgow på vägen från USA till Kuwait. Flygningen i sig var ett rutinuppdrag som knappast sticker ut från mängden, men valet av mellanlandning har fått representanthusets utredningsutskott att titta närmare på om det verkligen var motiverat, enligt källor till nyhetssajten Politico.

Det är nämligen billigare för USA:s försvarsmakt att tanka på de egna baserna, till exempel på flygvapenbasen Ramstein i Tyskland som det aktuella transportflygplanet har använt vid tidigare flygningar till Kuwait, skriver Politico.

Annons
Annons
Annons