X
Annons
X
Gäst

Frågetecknen hopar sig om razzian i Åboland

Robin Häggblom, om att Airiston Helmi inte kan ha fungerat som bas för ryska ubåtar men att det kan finnas kopplingar både till GRU och penningtvättskandalen i Estland.

Läs mer om Säkerhetsrådet
Några dagar efter tillslaget mot Airiston Helmi flög  Tupolev Tu-160 med möjlighet att ta kryssningsrobotar med kärnvapenstridsspetsar över Finska viken.
Några dagar efter tillslaget mot Airiston Helmi flög Tupolev Tu-160 med möjlighet att ta kryssningsrobotar med kärnvapenstridsspetsar över Finska viken. Foto: RAF Lossiemouth/TT

Frågetecknen – och utropstecknen med för delen – kring Airiston Helmi fortsätter att öka i takt med att uppgifter om själva räden och målet för den kommer ut. Vi vet nu att landets politiska ledning varit informerad månader i förväg, och att den sammanlagda mängden kontanter i fastigheterna uppgick till ungefär tre miljoner euro. Av de två anhållna är den ena en ukrainsk man med estniskt medborgarskap som bott många år i Finland. Mer uppseendeväckande är att den andra, en ryske medborgare, är oceanograf som arbetat för Ryska statens metrohydrologiska universitet (RGGMU) i många år, och har bland annat studerat Östersjöns oceanografi å yrkets vägnar.

Några dagar efter tillslaget mot Airiston Helmi flög Tupolev Tu-160 med möjlighet att ta kryssningsrobotar med kärnvapenstridsspetsar över Finska viken.

Foto: RAF Lossiemouth/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X