Frågan om våldtäkt vid sexköp får ny prövning

En man som dömdes för oaktsam våldtäkt sedan han köpt sex av en kvinna som var utsatt för människohandel vill frias, och överklagar. Arkivbild
En man som dömdes för oaktsam våldtäkt sedan han köpt sex av en kvinna som var utsatt för människohandel vill frias, och överklagar. Arkivbild Foto: Henrik Montgomery/TT

69-åringen köpte sex av en kvinna han misstänkte var utsatt för människohandel. Det var hon också – och mannen dömdes till ett års fängelse för oaktsam våldtäkt.

Nu överklagas den unika domen. Mannen vill frias från anklagelsen medan åklagaren kräver att hovrätten ser strängare på gärningen.

Under strecket
Erika Nekham/TT
Publicerad
Annons

"Det positiva intrycket från förra gången byttes till en trist upplevelse. Tyvärr!" och "Misstänkt trafficking. Inget att rekommendera".

Citaten ovan kommer från den "recension" en 69-årig man lämnade på en eskortsida efter sitt andra sexköp av en kvinna i Stockholm förra sommaren. Det var också dessa rader som gjorde att Uppsala tingsrätt inte stannade vid att döma mannen för två fall köp av sexuell tjänst, utan också ansåg att han gjort sig skyldig till det nya brottet oaktsam våldtäkt vid det senare tillfället.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons