Annons
X
Annons
X

FP vill dra t-bana till Täby

Tunnelbanan måste byggas vidare till Täby för att klara befolkningstrycket. Det anser Folkpartiet i länet, som också pekar på att stockholmarna är förtjusta i tunnelbanan.

Det räcker inte med tunnelbana till Nacka. För att klara befolkningstillväxten är det nödvändigt att fortsätta utbyggnaden även till Täby och Arninge, enligt Folkpartiet, som kommer att driva frågan i de pågående förhandlingarna om framtida trafiksatsningar i Stockholmsregionen.

–Nordostsektorn har det lägsta kollektivtrafikresandet i länet, och det beror på att kollektivtrafiken är underdimensionerad. Tunnelbanan är säker och håller tiderna – dessutom är stockholmarna väldigt förtjusta i den, säger Elisabeth Gunnars, kommunalråd i Österåker, som tillsammans med landstingsrådet Birgitta Rydberg representerar FP i förhandlingarna.

De sex nordostkommunerna Täby, Danderyd, Vallentuna, Vaxholm, Österåker och Norrtälje väntas 2030 ha 100000 fler invånare än i dag.

Annons
X

SvD har tidigare berättat om utredningsarbetet om nordostsektorns kollektivtrafik som satts igång av SL, där en förlängning av tunnelbana, en pendeltågslösning och utbyggnad av Roslagsbanan till City framförts som alternativ. Redan nu pågår en upprustning av Roslagsbanan.

–Det är bra med Roslagsbanan, men det kommer inte att räcka. Vi behöver mer kollektivtrafik – tunnelbana det bästa alternativet, säger Elisabeth Gunnars.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X