Fp och mp samarbetar om flyktingpolitiken

Folkpartiet och miljöpartiet ska ta fram gemensamma förslag till flyktingpolitik och till hur medborgarnas rättigheter ska kunna stärkas. Samarbetet får kritik från ömse sidor av blockgränsen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Efter valet förra hösten diskuterade folkpartiet och miljöpartiet möjligheterna att bilda regeringen. Samtal som båda partierna betecknar som konstruktiva och givande. Att de nu tillsätter två gemensamma arbetsgrupper ska ses som en fortsättning av fjolårets diskussioner.
Den ena gruppen ska under vintern ta fram förslag på hur medborgarnas rättigheter när det gäller skattefinansierade tjänster, till exempel vård och omsorg, ska kunna stärkas. Den andra ska presentera idéer om hur svensk och europeisk flyktingpolitik ska förändras i en mer humanitär och rättssäker riktning. Grupperna ska presentera sina rapporter i vår. Tanken är att försöka få majoritet i riksdagen för förslagen.

– Jag tycker det här är ett sätt att påminna om att socialdemokraterna är minoritet. Det är inte bara de som kan forma majoriteter, säger folkpartiledaren Lars Leijonborg.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons