Annons

FP bör ompröva sin Europapolitik

Folkpartiet bör ompröva centrala delar av sin Europapolitik. Att stå Europa bi kan också vara att stå upp mot Bryssel. Det är 2012 inte rimligt att mitt parti argumenterar för en snabb ny folkomröstning om euron, och det är helt orimligt vi tagit ställning för en EU-skatt, skriver Erik Scheller, förste vice ordförande Liberala ungdomsförbundet.

Under strecket
Publicerad

Inget parti har gjort mer för Europas sak i Sverige än Folkpartiet. Vårt studentförbund tog ställning för svenskt medlemskap i EEG först av alla 1961, på resan genom EG till dagens EU har liberaler alltid stått Europa bi. Det var rätt då och det är rätt nu.

Även i krisens år måste vi se att det europeiska samarbetet varit en stor framgångssaga. Som fyrbåk för demokratiska värderingar har det lyft stater till rättsstater, som frihandelsområde har det lyft miljoner ur fattigdom. Det har rivit hinder mellan människor och den fria rörligheten har segrat på vår kontinent. Det är rimligt att de enda partier som i dag vill ställa vårt land utanför är de som skickade kondoleansbrev när Berlinmuren föll, eller de som vill bygga murar runt Sverige.

Annons
Annons
Annons