X
Annons
X

Foster som ler aborteras

Hittills har samtalet om abortlagens övre gräns handlat om huruvida fostret har möjlighet att leva utanför livmodern. Nu bör vi i ljuset av ny forskning ta ställning till om foster som ler, sparkar och blinkar ska få aborteras, skriver Lars Hamberger, Kerstin Hedberg Nyqvist och Alf Svensson apropå en uppmärksammad tv-dokumentär.

Samhällsdebatten påverkas i stor utsträckning av bilder. På gott och ont. Ögats port är kanske rent av vidare än örats. Många av oss kan inte glömma första gången vi såg de fruktansvärda bilderna från svältens Afrika, som kablades ut rakt in i svenska hem.
Utan Michael Buerks rapportering i BBC hade världssamfundet förmodligen dröjt mycket längre med hjälpinsatser. Bilderna räddade liv.

Tsunamins härjningar i Sydostasien bär vi med oss som bilder för all framtid. Vi lärde oss på det gruvligaste sätt, att det finns krafter som människan inte råder över.
Filmerna från tortyren i Abu Ghraib-fängelset utanför Bagdad får oss att känna den djupaste avsky. Mellanösterns problematik har satts i våra sinnen av en mängd tv-fotografer.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X