Annons

Fossilfria bilpooler i S-kommuner

Sex S-styrda kommuner i Stockholmsområdet startar nu fossilbränslefria bilpooler för att erbjuda invånarna ett miljövänligare alternativ till den egna bilen. Vi utmanar nu de borgerligt styrda kommunerna att följa vårt exempel, skriver bland andra kommunordföranden Katarina Berggren i Botkyrka.

Publicerad

Vi i de socialdemokratiskt ledda kommunerna i Stockholms län kommer att ta initiativ till att starta bilpooler för allmänheten och uppgradera alla våra fordon till att bli fossilbränslefria. Vi kan inte vänta på att regeringen ska ta tag i klimatfrågan. Medan statsminister Fredrik Reinfeldt väljer att inget göra smälter isarna.

Effekterna av klimatförändringarna är alarmerande och vi behöver agera idag för att vända utvecklingen och skapa förutsättningar till att våra barn och barnbarn ska få ett bra liv i en hållbar värld. Redan nu påverkar klimatförändringarna människors liv runt om i världen. I framtiden kan konsekvenserna av klimatförändringarna bli ännu mer påtagliga och leda till stora befolkningsomflyttningar, miljö- och säkerhetsproblem, påverka energiförsörjningen och priserna på mat.

Annons
Annons
Annons