”Förvillande utspel av Pensionsmyndigheten”

Foto: Christine Olsson/TT

Pensionsmyndighetens utspel om inträdesåldrar förvillar mer än det folkbildar, skriver Mattias Munter, Skandia, samt Mikaela Almerud och Tamara Sobolevskaia, Svenskt Näringsliv.

Under strecket
Publicerad
Annons

I ett omdiskuterat inlägg i sociala medier hävdade Pensionsmyndighetens generaldirektör i förra veckan att det är en myt att Sverige har en hög inträdesålder på arbetsmarknaden. Dessvärre blandar Pensionsmyndigheten bort korten när det gäller unga människors relativt sena etablering på arbetsmarknaden genom att med egna bearbetade data flytta fokus till inträdesålder i arbetskraften. Den senare är inte ett särskilt relevant mått i diskussionen om hur vi långsiktigt ska trygga framtida pensioner.

I rapporten som Pensionsmyndigheten hänvisar till redovisas tre olika varianter på inträdesåldern där skillnaden främst ligger i vad man inträder i, alltså vad de menar med att börja jobba. De tre måtten är inträdesålder i arbetskraften (22,4 år), inträdesålder i lönearbete (26,4 år) och inträdesålder i pensionsintjänande (20,2 år). De väljer dock särskilt att lyfta fram måttet inträdesålder i arbetskraften, vilken de menar är lägre än i många andra länder.

Annons
Annons
Annons