RutabagaFörvåningen på Mathias Dahlgrens krog: ”Frukost?”

Tvåstjärniga arvet står fortfarande i vägen – Mathias Dahlgren har skapat förväntningar som han inte helt lever upp till. SvD Krogguiden gör ett återbesök på Rutabaga och konstaterar att avsmakningsmenyer inte direkt minskar trycket på stjärnkocken.

Under strecket
Publicerad
Mathias Dahlgrens vegorestaurang Rutabaga.

Mathias Dahlgrens vegorestaurang Rutabaga.

Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

Det har gått ett drygt år sedan Mathias Dahlgren valde att stänga tvåstjärniga Matsalen för att istället öppna Rutabaga. Vegetariskt, cocktails och drop in-platser var den nya given. Då serverades mellanrätter i prisklassen 125 till 395 kronor. SvD Krogguiden var på plats en tid efter öppning och konstaterade att konceptet inte helt lirade med lokalen och läget:

”Tänk om Mathias Dahlgren hade valt en annan lokalitet och en något lägre prisnivå. Då hade han kunnat experimentera med både välkända och okända smaker och utveckla ett eget koncept i världsklass. Som det är nu står hans tvåstjärniga arv i vägen för att vi helt ska kunna jubla åt den goda tanken. Det är rätt man på fel plats.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons