Annons

Förundersökning om övningsspioneri nedlagd

Under en militärövning på ett skjutfält utanför Ystad i september dök en gyrokopter upp med två män som flög fram och tillbaka på låg höjd och fotograferade. Förundersökningen om spioneri är nu nedlagd. Arkivbild.
Under en militärövning på ett skjutfält utanför Ystad i september dök en gyrokopter upp med två män som flög fram och tillbaka på låg höjd och fotograferade. Förundersökningen om spioneri är nu nedlagd. Arkivbild. Foto: Tobias Wallström/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Under en militärövning med skarpa vapen på ett skjutfält utanför Ystad i september dök det plötsligt upp en gyrokopter med två män som flög fram och tillbaka på låg höjd och fotograferade under några minuter. Militären gjorde en polisanmälan om spioneri men förundersökningen har nu lagts ned eftersom det inte gått att styrka brott, rapporterar Sydsvenskan.

Polisanmälan gjordes först sex dagar efter händelsen med den flygande farkosten. Gyrokoptern var då försvunnen sedan länge och det är svårt att ta reda på vad som hänt, konstaterar polisens förundersökningsledare Andreas Hermann.

Annons
Annons
Annons