Förundersökning mot Axén nedlagd

Förundersökningen mot riksdagsmannen Gunnar Axén (M) läggs ner. Misstankarna rörde sexuellt ofredande under en partiaktivitet i oktober.

”Beslutet att frikänna mig från misstanke om brott innebär naturligtvis en lättnad”, säger Gunnar Axén i ett skriftligt uttalande, där han också meddelar att nu återupptar riksdagsarbetet.

SvD, TT
Publicerad
”Jag slängde ut min tv för att inte längre tvingas betala radioavgiften, som en protest.”
Riksdagsledamoten Gunnar Axén (M) blev i juli så arg på poeten Athena Farrokhzads sommarprat i radio att han kastade ut sin tv. Något som knappast gick obemärkt förbi.

”Jag slängde ut min tv för att inte längre tvingas betala radioavgiften, som en protest.” Riksdagsledamoten Gunnar Axén (M) blev i juli så arg på poeten Athena Farrokhzads sommarprat i radio att han kastade ut sin tv. Något som knappast gick obemärkt förbi.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT
Annons

– Det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen eftersom det inte går att bevisa att han har gjort sig skydlig till brott och ytterligare utredning inte kan förändra bevisläget, säger chefsåklagare Mats Ericsson vid riksenheten för polismål till SvD.se

Mats Ericsson konstaterar att det finns två olika versioner om vad som hände. Det saknas också enligt chefsåklagaren tillräckligt med stödbevisning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons