Annons

Anhållna efter fynd av knark och sprängmedel

Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Polisen har inlett en förundersökning om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Två män i 40-årsåldern har anhållits i samband med att misstänkta föremål hittats på två platser i centrala Göteborg. De två är misstänkta för bland annat förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Polisen ska också ha hittat stora mängder narkotika, uppger Göteborgs-Posten.

TT
Publicerad

Polisen larmades vid åttatiden på måndagskvällen. Nationella bombskyddet kallades till ett parkeringsgarage i stadsdelen Landala och kunde där omhänderta ett misstänkt föremål. Enligt tidningen ska sprängämnen hittats i ett fordon tillsammans med stora mängder narkotika. Polisen uppger på sin hemsida att en bil tagits i beslag.

Senare på kvällen kom ytterligare ett larm om ett misstänkt föremål på Smålandsgatan i närheten av polishuset i Göteborg. Flera gator i området spärrades av.

Annons
Annons
Annons