Annons

Fortsatta demonstrationer i Egypten

Under strecket
Publicerad

En demonstrant får mjölk sprutad i ögonen efter en tårgasattack på Tahrirtorget i Kairo.

Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS Bild 1 av 8

Avskedsansökan från regeringen har inte blidkat de egyptiska protestanterna som befarar att militärrådet inte kommer att lämna ifrån sig sin makt. Tahrirtorget fylls återigen av tusentals demonstranter, nu med krav på att de styrande generalerna ska lämna makten till en civil regering.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 2 av 8

Protestanter springer för skydd undan oroligheter. De nuvarande protesterna liknar på många sätt demonstrationerna som började i januari i år och ledde till Mubaraks avgång. Slagorden är identitiska, förutom att ”Mubarak” har bytts ut till militärledarens namn ”Hussein Tantawi”.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 3 av 8

En man gör V-tecknet vid demonstrationer med polis. Militärrådet har i dag hållit krismöte med oppositionsgrupper. Egyptens militär diskuterar bland annat möjligheten att utse Mohamed ElBaradei att leda en ny regering sedan den nuvarande regeringen har lämnat in sin avskedsansökan. En militärkälla säger till AFP att den tidigare chefen för FN:s atomenergiorgan IAEA är ett möjligt alternativ till att bli ny premiärminister. Enligt källan har avskedsansökan från regeringen ännu inte godkänts av militärrådet.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 4 av 8

En skadad man leds bort från oroligheterna vid Tahrirtorget. Vid de senaste demonstrationerna har minst 29 människor omkommit.

Foto: KHALIL HAMRA/AP Bild 5 av 8

Redan på fredagen samlades över 50 000 egyptier för att protestera på Tahrirtorget.

Foto: REUTERS Bild 6 av 8

De nuvarande protesterna ökade i omfattning på lördagen då demonstranter försökte tvinga generaler, som misslyckats med att stabilisera landet, från makten. Redan på torsdagen förekom det oroligheter, då mellan kristna och boende i Shoubra, Kairo.

Foto: REUTERS Bild 7 av 8

En kristen man i Kairo ropar slagord.

Foto: REUTERS Bild 8 av 8

En demonstrant får mjölk sprutad i ögonen efter en tårgasattack på Tahrirtorget i Kairo.

Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS Bild 1 av 1
En demonstrant får mjölk sprutad i ögonen efter en tårgasattack på Tahrirtorget i Kairo.
En demonstrant får mjölk sprutad i ögonen efter en tårgasattack på Tahrirtorget i Kairo. Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS
Annons
Annons
Annons