Annons
X
Annons
X

Fortsatt t-banekaos i morgon

Kaos i tunnelbanan och indragna bussturer. Snön och kylan har totalt lamslagit kollektivtrafiken i Stockholm. Och prognosen är dyster för alla stockholmare som ska ta sig hem från jobbet ikväll – och åka till arbetet imorgon.

Hur mycket snö väntas? Följ vädret timme för timme

Hur blir vädret där du bor? Testa SvD.se:s nya vädertjänst.

Timme för timme svd.se

– I ärlighetens namn ser jag ingen ljusning heller inför morgondagen, säger Jesper Pettersson vid SL:s presstjänst.

Det är en kombination av snö och kyla som fullständigt slagit ut kollektivtrafiken. På de delar av tunnelbanespåren som går ute i fria luften har det bildats is på strömskenan, och då får tågen ingen ström att åka på. Dessutom har blåsten och snön lett till växelproblem.

Annons
X

I innerstaden, där tågen går i tunnlar, har trafiken fungerat. Men eftersom det krävs en väldigt stor mängd ersättningsbussar har bussturer dragits in för att ersätta tunnelbanetrafik.

– Vi har dragit in bussturer i hela länet, men mest i innerstaden eftersom där går ju ändå tunnelbanan, säger Jesper Pettersson.

SL:s ledning har suttit i en rad krismöten under måndagen, och prognosen är att problemen fortsätter även till tisdag morgon.

– Vi tar ju spår i drift i takt med att vi avisar och får bort snön, men nyckeln ligger i varmare temperaturer, säger Pettersson.

Vad har du för tips till SL-resenärerna?

– Var ute i god tid, se om det finns möjlighet att samåka i bil med vänner och släktingar, förbeställ taxi och utnyttja resegarantin om ni har anledning att tro att ni blir mer än 20 minuter sena och har man möjlighet att jobba hemifrån eller flexa, så överväg det.

På tisdag utses en ny permanent vd för SL, som ska ta över efter Göran Gunnarsson som tillfälligt suttit på posten sedan i höstas då förre vd:s Ingemar Ziegler gick i pension.

Annons
Annons
X
Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X