Fortsatt oro över Dubaikris

Flera aktier handelsstoppades på måndagen i Förenade Arabemiraten efter kraftiga fall under den första handelsdagen sedan lånekrisen i Dubai utbröt och skakade om hela världens finansmarknader. Även Stockholmsbörsen verkade åter pressas av Dubai-frossa.

Publicerad
Annons

Efter beskedet att Dubai World vill skjuta upp sina betalningar föll börserna kraftigt i regionen när börserna väl öppnades igår. Söndagens aviserade åtgärd från centralbanken i Förenade Arabemiraten – att den ställer upp och erbjuder finansiering till banker i Dubai – verkade inte få någon dämpande effekt. Börsen i Dubai var bara öppen i fyra timmar och det var så kallat ”limit down”. Det vill säga det fanns inga köpare och de aktier som faller över 10 procent börsstoppas per automatik i Dubai och Abu Dhabi.

Just nu pågår ett stenhårt förhandlingsspel mellan härskarna i Dubai och Abu Dhabi. Abu Dhabi ska ha varit berett att ge Dubai finansiering mot att Dubai säljer vissa av sina tillgångar som Emirates Airlines och containerfraktbolaget DP World.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons