Fortsatt miljardregn över riskkapitalisterna

Trots betydligt sämre tider för riskkapitalbolagen fortsätter de gyllene åren för företagens chefer, visar SvD Näringslivs genomgång. Ett trettiotal personer på de största riskkapitalbolagen har tillsammans tjänat över 1,5 miljarder kronor på bara tre år – och då redovisas långt ifrån alla inkomster enligt Skatteverket. Men riskkapitalisterna själva ser inga problem med de höga ersättningarna.

Under strecket
Publicerad
MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Foto: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN
Annons

Det har stormat ordentligt kring riskkapitalbolagen den senaste tiden. Flera av dem har drabbats av upptaxeringar på åtskilliga miljarder kronor, samtidigt som riskkapitalmarknaden inte gått så trögt som nu sedan före finanskrisen, som SvD Näringsliv tidigare har rapporterat om.

För branschen som helhet är läget med andra ord minst sagt dystert. Men för riskkapitalisterna själva verkar det inte vara något slut på guldåren. Runt 30 chefer på de största bolagen tjänade tillsammans nästan 600 miljoner kronor under 2011, visar SvD Näringslivs genomgång. Och då är inte ens de inkomster som förs in i chefernas egna bolag medräknade.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons