Annons

Fortfarande skakade efter björnattack i Orsa

Två björnar hade tagit sig in i hägnet, har utredningen visat. En av dem attackerade och dödade 18-åringen. Arkivbild.
Två björnar hade tagit sig in i hägnet, har utredningen visat. En av dem attackerade och dödade 18-åringen. Arkivbild. Foto: Ulf Palm/TT

Den nederländska familj som var med i hägnet då en djurskötare dödades av en björn i Orsa Rovdjurspark överklagar tingsrättens beslut att neka den ett målsägandebiträde, rapporterar P4 Dalarna. Familjmedlemmarna mår fortfarande psykiskt dåligt efter händelsen, säger deras advokat.

TT
Publicerad

– Det är en fruktansvärd händelse att utsättas för. Eftersom de mår så pass dåligt av händelsen och då de inte har någon kännedom om svensk rätt, vilka rättigheter eller skyldigheter som de har så vill de vara representerade av ett målsägandebiträde, säger familjens advokat Joakim Jäderström.

Det var den 4 augusti i år som den 18-åriga skötaren attackerades under en särskild aktivitet då barnfamiljen skulle få prova på hur det är att vara djurvårdare. Hägnet skulle ha varit tömt på djur, men två björnar hade lyckats gräva sig in under stängslet. En av dem attackerade skötaren, som skadades så svårt att han avlider.

Annons
Annons
Annons