Annons
X
Annons
X

Fortfarande kompisar med kommunisterna

Byt ideologi. Byt skattepolitik. Byt partiledare. Det är väljarnas budskap till V, enligt en ny undersökning från Synovate/Retriever som presenterades på Lars Ohlys dag i Almedalen igår. Bara fem av hundra väljare överväger att rösta på V när partiet ser ut som det gör idag.

Även ”bristande realism” i utrikespolitiken är ett viktigt skäl till den negativa bilden av V. Det är alldeles för artigt uttryckt, med tanke på hojtandet om svensk reträtt från Afghanistan och bojkott av israeliska handelsvaror.

Stäng

POLITISKA CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – Tove Lifvendahls kommentarer direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Men som riksdagsmannen Fredrik Malm (FP) avslöjade i en debattartikel i
  DN igår tar det inte slut där. Partiets bistånds- organisation, VIF, har i flera år skickat betydande summor i skattepengar till politiska ytterlighetsgrupper på vänsterkanten och brunröda diktaturer.

  Annons
  X

  Vi har fått höra att V har gjort upp med sin dubbla syn på demokrati och mänskliga rättigheter. Vi har fått höra att kommunismen städats ut. Vi har fått höra från Mona Sahlin att vänsterpartister är mogna att ta plats i en ny regering, och att det nu inte är svarta gänget som har häng på ministertaburetterna. Ändå har partiet helt nyligen givit ekonomiskt stöd till revolutionära rörelser i Filippinerna som genom våld och revolution vill införa planekonomi, kvar- tersmiliser och folkkommittéer av kinesiskt snitt. Och regimhantlangare från Vietnam, numera en av de få riktiga kommuniststaterna i världen, blev bjudna på en konferens i Manila – finansierad av VIF, normaliserad av America Vera-Zavala från V.

  I Venezuela har man stöttat tankesmedjor och föreläsningsturnéer samt sponsrat resor för anhängare till Chavezsamhället, där maktkoncentration, förstatligande och hotade medier är grundstenarna. Enligt Fredrik Malm ordnade VIF år 2005 dessutom ett möte i Caracas där Lars Ohly själv deltog.

  Ohly sade till SvD igår att han ville tala om visioner i Visby, om ”hur världen bör se ut”. (Även om det blev många eländesbeskrivningar.) Tydligen är det så här världen bör se ut enligt Ohly- ismen. Man är beredd att hålla med väljarna: Byt ideologi.

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X