Annons

Försvarsexpert: Inte imponerad – saknar helhet

Försvarsminister Peter Hultqvist (S), Daniel Bäckström (C) Anders Schröder (MP) och Hans Wallmark (M) under en pressträff på Rosenbad om försvarsuppgörelsen mellan regeringen och Centerpartiet och Moderaterna.
Försvarsminister Peter Hultqvist (S), Daniel Bäckström (C) Anders Schröder (MP) och Hans Wallmark (M) under en pressträff på Rosenbad om försvarsuppgörelsen mellan regeringen och Centerpartiet och Moderaterna. Foto: Henrik Montgomery/TT

Försvarsexperten Håkan Edström anser att försvarsuppgörelsen mellan regeringen och M och C inte är tillräcklig för att skapa ett starkt svenskt försvar.

– Jag är inte imponerad. Jag saknar en helhet, säger han och efterlyser "mindre snack om pengar".

Under strecket
TT
Publicerad

Håkan Edström är docent i statsvetenskap och universitetslektor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolan och anser att det är bra att det tillkommer mer pengar till försvaret, men att det saknas ett helhetstänk.

– Jag vill höra mindre diskussion om antal miljarder hit och dit, där jag tycker att partierna träter nu, och mer om utformandet av försvarspolitik och säkerhetspolitiken. Jag får en känsla av att det här är populism och förberedelser inför valet, säger han.

Annons
Annons
Annons