Försvaret tar inte sitt ansvar

MILITÄRA ÖVNINGAR Svenska soldater dör också under tjänstgöring i fredstid här hemma. Så har våra söner – Emil, Simon, Jens, Oskar och Martin – dödats. Vi håller Försvarsmakten ansvarig för deras död, skriver föräldrarna.

Under strecket
Publicerad

Martin Johansson, Oskar Johansson, Simon Persson, Emil Nihlmark och Jens Thelning, alla har de dött under tjänstgöring i fredstid. Bilden ovan: Simon Persson och Jens Thelning krossades till döds den 13 juni 2004 när den stirdsbåt de stod på blev påkörd av en annan stridsbåt i Stockholms skärgård.

Foto: PRIVAT | SCANPIX
Annons

Försvarsmakten missköter sitt arbetsmiljöansvar och har inte upprätthållit den säkerhetsnivå som krävs i en så livsfarlig verksamhet. Trots långa och många utredningar och rättegångar har, nästan undantagslöst, ingen fått bära ansvar för det som hänt våra söner.

Att inte få klarhet och tillfredställande avslut på de tragiska händelser som helt förändrat våra liv är mycket svårt. Vi har varken fått svar, sett någon utpekad och straffad eller ens fått en officiell ursäkt från Försvarsmakten.

Annons
Annons
Annons