Förstärk - annars är returen bokad

Gefle måste ta poäng i påremiären mot Kalmar. Och om inte truppen breddas efter sommaren blir det retur till superettan.

Under strecket
Publicerad
 

 

Annons

En förbättrad defensiv var det som bäddade för gästrikarnas avancemang. Den efter säsongen bortgångne tränaren Kenneth Rosén organiserade ett försvarsspel som såg nye mittbacken Magnus Wikström från Forward växa ut till en ledare.
Trycket på backlinjen lär dock öka markant i år.
Det är en viss skillnad på att åka till Grimsta och möta BP än att köra någon dryg mil ytterligare österut i huvudstaden, kliva in på Söderstadion och hålla nollan. Gefle har att motbevisa tesen att man aldrig spelar bättre än vad motståndaren tillåter. Poäng i premiären mot Kalmar är viktigt.
Ett bakslag var att målvakten Mattias Hugosson sträckte sig så illa att en ersättare ansågs nödvändig. Gerhard Andersson, från Brage, har på försäsongen visat att han är redo att ta upp kampen mellan stolparna.
Försvaret har fått ett offensivt tillskott i frejdige vänsterbacken Patrik Karlsson. Denne visade en bra inläggsfot i allsvenskan med Öster redan 2003.

Längre fram i banan är det svårare att se vem som ska axla tränaren Per Olssons (tillsammans med Berndt Hellman kvalhjälte mot just Kalmar 1982) mantel som målskytt när insatserna åter höjs.
Föregångaren Enköping hade en ändå en pålitlig allsvensk målskytt i Andreas Hermansson när man försökte hålla sig kvar. René Makondele nätade visserligen borta mot Partizan Belgrad, men den ettrige kongolesen var ingen målmaskin i djurgårdströjan.
Namn som Woxlin, Ytterbom och Jallow skrämmer inte heller.
Truppen måste breddas till sommaren.
Annars är returbiljetten utskriven.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons