Annons

”Första leveransen mat skickade vi ut i Ica-kassar”

Kicki Theander fick hushållen att veckohandla mat för miljoner från soffan. Men hennes välvilja hade kunnat knäcka företaget. Nu är hon nominerad till SvD Affärsbragd 2015.

Under strecket
Publicerad

”Första månaderna handlade det mycket om att släcka bränder. Det var kaos”, säger Kicki Theander.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 2

Både Kristina och Victor Theander har valt att ta ett kliv åt sidan och bli mindre operativa i Middagsfrid. Orsaken är att Victor Theander, som varit bolagets vd, drabbats av sjukdom.

Foto: MALIN HOELSTAD Bild 2 av 2

Vitrinskåpet i matkasseföretaget Middagsfrids provkök på Södermalm i Stockholm är fullpackat med skålar, tallrikar, tomma äggkartonger och olika kärl för servering. Allt i former, material och färger som skär sig mot varandra. Gemensamt har sakerna i skåpet att de inte hör ihop. Det är en röra, men inte utan syfte.

Provköket spelar en nyckelroll för företaget. Här provas recepten ut som utgör grunden för affärsidén. Utöver att släpa sig till mataffären för att veckohandla ska kunderna slippa behöva stressa upp sig över vilken mat de ska laga till familjen. Från företagets sida kräver det ett noggrant planerande och ett fullpackat vitrinskåp, vilket Middagsfrids grundare Kicki Theander har fått lära sig av erfarenhet. När hon startade företaget med sin man Victor Theander 2007 blev hon en föregångare för nischen med färdigpackade matkassar i livsmedelsbranschen, i dag en mångmiljonindustri.

Annons
Annons
Annons