Annons

Första bebisen? Ny sajt hjälper föräldrar att mötas

Nathalie Rosenholm, 29, Amanda Olsson, 28 och Anna Olsson, 20 ville hitta enkla sätt att gå ut och gå med andra föräldralediga i närområdet. De annonserade sitt intresse på sajten Rulla vagn.
Nathalie Rosenholm, 29, Amanda Olsson, 28 och Anna Olsson, 20 ville hitta enkla sätt att gå ut och gå med andra föräldralediga i närområdet. De annonserade sitt intresse på sajten Rulla vagn. Foto: Emma-Sofia Olsson

Både ensamt och kaotiskt med en nyfödd bebis – så kan det kännas den första tiden hemma. Men Nathalie, Amanda och Anna har hittat varandra via en sajt för nyblivna föräldrar. Nätverket finns i dag över hela landet.

Under strecket
Publicerad

Tidig lunch. Amanda Olsson med sonen Truls, snart 3 månader, och Anna Olsson med sonen Milton, nära 4 månader på kafé. Nathalie Rosenholms dottern Vivianne, 3 månader, ligger i vagnen.

Foto: Emma-Sofia OlssonBild 1 av 1

Det står barnvagnar överallt på Wintervikens Café i södra Stockholm. Små, små människoansikten tittar med stora ögon från mammors (mest) och pappors famnar. Skriker ibland. Matas, ammas, bärs. Pratet mellan de vuxna kretsar kring det nya livet: ”Tar han nappen bra?” ”Jag hoppas få sova bättre när jag slutar amma.” ”Bara att åka tunnelbana är ett äventyr.”

Amanda Olsson, 28, Nathalie Rosenholm, 29, och Anna Olsson, 20, har promenerat hit med barnvagnarna för en tidig lunch. De har Truls, Vivianne och Milton med sig, alla födda inom en månad mellan december och januari. Den här soliga dagen är det första gången de träffas alla tre. Tidigare har de hunnit med att ses två och två i olika konstellationer.

Annons
Annons
Annons