Annons

Tre av fyra undersökta ensamkommande över 18

Donald Trump har twittrat flitigt om sin utlandsresa under helgen. Efter massiv kritik för sin tystnad om händelsen på tåget till Portland, har han nu fördömt hatbrottet.
Donald Trump har twittrat flitigt om sin utlandsresa under helgen. Efter massiv kritik för sin tystnad om händelsen på tåget till Portland, har han nu fördömt hatbrottet. Foto: Evan Vucci/AP

De första medicinska åldersbedömningarna av ensamkommande asylsökande barn visar att en överväldigande majoritet av dem troligen är över 18 år.

På Migrationsverket är man inte förvånad, eftersom de undersökta ungdomarna hörde till en grupp där åldern var svår att bestämma.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Ann Lemne, projektledare för medicinska åldersbedömningar på Rättsmedicinalverket vid en tidigare presskonferens, där man berättade om hur medicinska åldersbedömningar kan genomföras. Arkivbild. Foto: Marcus Ericsson/TT

– Utlåtandet är inget utslagsgivande bevismedel utan en pusselbit till den utredning vi själva har genomfört, säger Daniel Salehi på Migrationsverket.

Ann Lemne, projektledare för medicinska åldersbedömningar på Rättsmedicinalverket vid en tidigare presskonferens, där man berättade om hur medicinska åldersbedömningar kan genomföras. Arkivbild.

Foto: Marcus Ericsson/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons