Annons
X
Annons
X

Försöker locka Tesla till Trollhättan

Den amerikanska biltillverkaren Tesla vill bygga elbilar i Europa. Nu försöker en grupp intressenter, där bland annat Business Sweden ingår, att övertyga företaget om att Trollhättan är ett alternativ, uppger flera källor för P4 Väst.

Av TT
(uppdaterad)
En grupp intressenter försöker övertyga Tesla om att Trollhättan är rätt plats för att bygga elbilar i Europa. Arkivbild.
En grupp intressenter försöker övertyga Tesla om att Trollhättan är rätt plats för att bygga elbilar i Europa. Arkivbild. Foto: Paul Sakuma/AP/TT

Även leverantörsorganisationen FKG har varit delaktig i kontakten med Tesla, bekräftar vd Fredrik Sidahl.

– Vi hade kontakt via svenska företrädare redan försommaren förra året, säger han till P4 Väst, men vill inte gå in på några detaljer.

Ett av argumenten är att bilfabriken i Trollhättan, som elbilstillverkaren Nevs nu äger, skulle ha plats för att även bygga Teslas bilar.

Annons
X

Nevs vill inte kommentera uppgifterna men säger att de siktar på att även kunna tillverka bilar åt andra företag.

Det amerikanska bilföretaget ska ha tagit emot informationen från de svenska intressenterna. Om Tesla skulle börja bygga bilar i Sverige skulle det kunna ge flera hundra nya jobb. Det skulle dessutom gagna den svenska fordonsindustrin.

Enligt tidskriften Automotive News har Tesla förklarat att det planerar att bygga en helt egen batteri- och bilfabrik i Europa. Finland, Tyskland, Nederländerna och Portugal har tidigare anmält intresserade av att hysa fabriken.

Annons
Annons
Annons
X

En grupp intressenter försöker övertyga Tesla om att Trollhättan är rätt plats för att bygga elbilar i Europa. Arkivbild.

Foto: Paul Sakuma/AP/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X