Annons
X
Annons
X

Samverkan ska täcka bredbandsfläckar

Med mer samverkan och engagemang från Trafikverket och Svenska kraftnät kan fler vita fläckar i bredbandsnätet täckas in, enligt en utredning.

Av TT
Foto: Claudio Bresciani/TT

Utredaren, förra infrastrukturministern Åsa Torstensson (C), föreslår att regeringen ska peka mer med hela handen och tala om för särskilt Trafikverket, men också Svenska Kraftnät, Vattenfall och Teracom att de är viktiga aktörer om bredbandsmålen ska nås.

Framförallt Trafikverket och Svenska Kraftnät har egna bredbandsnät som kan användas som en faktor i utbyggnad.

Utredningen bedömer att bättre samverkan mellan aktörerna kan ge ytterligare cirka 200 000 hushåll och företag tillgång till bredband i framtiden, något som de annars hade haft svårt att få eftersom de ligger mindre bra till i förhållande till den befintliga utbyggnaden.

Annons
X

IT-minister Mehmet Kaplan (MP) säger att bredbandsutbyggnaden går snabbt och 2014 hade cirka 61 procent av hushållen tillgång till det som räknas som snabbt bredband.

– Men utbyggnaden och de ekonomiska förutsättningarna skiljer sig åt, säger Kaplan som hoppas att utredningens förslag, efter analys, kan ge bidrag till att fler får bredband.

Annons
Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X