Förslag för trafiklösning redovisades

På onsdagen lämnade statens förhandlingsman, Carl Cederschiöld, sitt slutresultat av den så kallade Stockholmsförhandlingen till regeringen. Handelskammaren välkomnar förslaget.

Sveriges Nyheter
Publicerad
Annons

Det slås fast i uppgörelsen att två projekt är grundläggande för att lösa trafikproblemen. Det är Citybanan och Förbifart Stockholm. Uppgörelsen innebär i övrigt en kraftig utbyggnad av den spårbundna kollektivtrafiken genom att staten fram till 2020 ger ett investeringsstöd till landstinget på 10 mdr.

– Det är glädjande att det nu finns en politisk majoritet för att lösa Stockholms akuta trafikproblem. Handelskammaren ser dock gärna att satsningar som tunnelbanan till Nacka genomförs betydligt tidigare än vad som anges i den tidsplan som nu presenteras. Handelskammaren välkomnar också den öppning som ges för en privatfinansierad Österled. Samtidigt är det oroväckande att politiska hot från tillväxtfientliga partier försvagar den betydligt bredare politiska majoritet som egentligen finns för förslaget, säger Peter Egardt, vd för Stockholms Handelskammare i en kommentar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons