Hälsa

Jobba lagom – bli chef snabbare

Att jobba hårdare och anstränga sig med leder till bättre karriär och till slut en chefsposition, tjockare lönekuvert och i slutändan lycka. Det har vi fått lära oss sedan barnsben. Men det är dags att tänka om. En ny undersökning visar att allt för hårt jobb kan leda till både sämre hälsa, och något förvånande, till sämre karriärmöjligheter.

Annons
X

En forskargrupp har sammanställt data från 36 europeiska länder och undersökt resultatet av bland annat att jobba över. De fann snabbt att övertid att försöka jobba hårdare än kollegorna ledde till stress, trötthet och missnöjdhet utan att chefen ens uppmärksammade ansträngningen. De negativa effekterna var större än nyttan av att visa att man är dedikerad till sitt jobb.

Kontentan blev att det viktigaste är att vara bra på sitt jobb, dyka upp på jobbet i tid och göra det som förväntas. Att jobba över mycket och ofta leder snarare till att man blir sjuk än att man befordras.

Utforska Perfect Guide Shopping

shopping bag

Shoppa redaktionens favoriter, det bästa inom mode, inredning och skönhet. Exklusiva erbjudanden och samarbeten för våra läsare

TA MIG TILL SHOPPEN!

Till Toppen