Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Forskare: Därför ska du aldrig ha citron i glaset på krogen

Text: SvD Perfect Guide - 5 oktober 2017
Annons

Brukar du också tacka ja till is och citron i glaset? Tänk en extra gång. Forskare på Clemson University har undersökt hur kolibakterier överlever i is och citron. Resultatet var häpnadsväckande: citroner absorberar 100 procent av alla bakterier de kommer i kontakt med.

Studien visar att citroner som lagrats i rumstemperatur har högre grad av kolibakterier än de som varit kylskåp, även om de också hade spår av bakterierna.

Tidigare har Huffington Post publicerat en rapport där 70 procent av alla citroner på restauranger bar farliga bakterier. De kom framförallt från restauranganställda och rått kött.
– Studien indikerar att en stor mängd mikroorganismer kan överleva på köttet och kanten av citronen, säger Philip Tierno, professor på NYU Langone Medical Center.

Nu hoppas vi att en skiva lime är nyttigare.

Annons