Annons

Forskare: Trump ovillig att ta i rasfrågan

President Donald Trump fördömer rasism i ett tal i Vita huset, två dagar efter den dödliga bilattacken i Charlottesville.
President Donald Trump fördömer rasism i ett tal i Vita huset, två dagar efter den dödliga bilattacken i Charlottesville. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Först flera dagar efter den dödliga bilattacken i Charlottesville fördömer Donald Trump nynazister och Ku klux klan-anhängare och säger att rasism är av ondo. Presidentens långsamma agerande beror på att han inte vill ta i frågor kring rasrelationer, anser forskare.

Under strecket
TT
Publicerad

I vanliga fall är Donald Trump känd för att inte skräda orden och komma med blixtsnabba kommentarer och fördömanden. Men efter demonstrationen i Charlottesville i lördags och den bilattack som krävde en 32-årig kvinnas liv dröjde det till måndagen innan presidenten under en presskonferens fördömde de högerextrema demonstranterna.

– Rasism är ondska och de som begår våldsamheter i dess namn är kriminella och ligister, inklusive KKK, nynazister, vit makt-förespråkare och andra hatgrupper som är motbjudande för allt som vi håller kärt som amerikaner, sade Trump från Vita huset.

Annons
Annons
Annons