Annons

Ris och ros till förslag om ensamkommande

Bistånds- och klimatminister Isabella Lövin (MP), arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) samt migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) när uppgörelsen om ensamkommande unga presenterades.
Bistånds- och klimatminister Isabella Lövin (MP), arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) samt migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon (S) när uppgörelsen om ensamkommande unga presenterades. Foto: Henrik Montgomery/TT

Regeringen får försiktigt positiva reaktioner på sitt förslag om en ny chans till uppehållstillstånd för ensamkommande som ska studera på gymnasiet.

Men många är kritiska mot att de nya reglerna inte gäller för fler.

Under strecket
TT
Publicerad

– Det här kan förhoppningsvis innebära mer trygghet och en möjlighet att landa i Sverige för de individer som det faktiskt kommer att beröra, säger Alexandra Segenstedt, senior migrationsrådgivare vid Svenska Röda Korset, till TT.

– Det är positivt att man försöker hitta lösningar för de enskilda som berörs, men vi ser att det är många som inte kommer att beröras av det här.

Annons
Annons
Annons