Annons

Försiktiga bostadsköpare ger lågtryck och prispress

”Man talar om miljoner som om det vore tusenlappar. Det känns lite kusligt”, säger Martin Lada och Klara Peraic, 24 och 25, som tittar på nyproduktion i Hammarby sjöstad.
”Man talar om miljoner som om det vore tusenlappar. Det känns lite kusligt”, säger Martin Lada och Klara Peraic, 24 och 25, som tittar på nyproduktion i Hammarby sjöstad. Foto: Tomas Oneborg

Nyproduktionen möter just nu trevande spekulanter även i attraktiva lägen. Trycket är lågt när SvD tar tempen på visningar. Annonstiden för nya lägenheter är mångdubbelt längre än för ett par år sedan.

Under strecket
Publicerad

”I dag finns billigare bostadsrätter så jag får nog räkna bort en halv miljon från mitt förra bostadsrättsköp”, säger Arash Haddad som kollar prisläget hos Ikano Bostad.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 6

Försäljning på ritning är igång i två nya föreningar som Ikano Bostad ska bygga i Hammarby sjöstad, med inflyttning från 2021.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 6

Kvarnholmskajen har kommit halvvägs, medan andra projekt som Sillkajens Platå ännu dröjer. JM försöker locka köpare med lunchvisningar.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 6

Pensionären Peter Saers, 71, som har bott på Kvarholmen i sex år, ångrar inte en sekund att han köpte här eftersom han gillar lugnet och närheten till skärgården.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 6

Ekonomen Emelie Rosqvist, 29, resonerar att det i dag vore långt ifrån självklart att binda upp sig till ett fast pris ett par år i förväg. Men Love, 1 år, har bott hela livet på Kvarnholmen och familjen gillar ön.

Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 6

Johanna Anesten Krynicki, 30, bor på Kvarholmen sedan tre år. Sonen Bertil, 8 månader, är född här. ”Vi uppskattar att bo i ett nyproduktionsområde där man får vara med om att se en stad växa fram. Det är väldigt roligt. Nackdelen är byggstöket.”

Foto: Tomas Oneborg Bild 6 av 6

Mitt i Hammarby sjöstad väcker en stor container intresse. Den är orange som en apelsin och inuti står en stor modell över Ikano Bostads blivande bostadskvarter. Men utanför syns bara en byggrop.

Av ren nyfikenhet tittar Arash Haddad, 27, in i den färgstarka visningscontainern. Han har redan tecknat sig för en annan bostadsrätt för två år sedan och bedömer värdefallet till en halv miljon.

Annons
Annons
Annons