Annons

Förpackat minskar svinn

Förpackningar är inte bara av ondo. Det kan till och med vara bättre för miljön med fler förpackningar – om det leder till minskat matsvinn.  –Att slänga mat är bland det värsta vi kan göra, säger Helén Williams, forskare vid Karlstads Universitet.

Publicerad
Även om mat i lösvikt ofta framstår som det mest miljövänliga alternativet kan en ordentlig förpackning - som leverpastej i duopack - leda till minskad användning av naturresurser.
Även om mat i lösvikt ofta framstår som det mest miljövänliga alternativet kan en ordentlig förpackning - som leverpastej i duopack - leda till minskad användning av naturresurser. Foto: DAVID MAGNUSSON

Nästan all mat som säljs ligger i någon slags förpackning. Och förpackningarna ses ofta som miljöboven nummer ett. Men ny forskning visar att det för miljöns skull kan löna sig med mer förpackningar, om de skyddar maten bättre.

Även om mat i lösvikt ofta framstår som det mest miljövänliga alternativet kan en ordentlig förpackning - som leverpastej i duopack - leda till minskad användning av naturresurser.

Foto: DAVID MAGNUSSON Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons