Förnyelse handlar inte om programledarens kön

Under strecket
Publicerad
Annons

Oj, vilka upprörda känslor det blev bland grabbarna på TV4 när det stod klart att Suzanne Sjögren skulle ta över programledarrollen för hockeyslutspelet från Johan Edlund. ”Omvänd könsdiskriminering”. Vilket nys. Det handlar snarare om att få till en förnyelse. Och då är det ointressant vilket kön det är på programledaren.
Suzanne har hittills klarat jobbet utmärkt, jag hade stundtals svårt för den forcerade Edlund. Robert Perlskog är en skicklig och sansad kommentator som går bra ihop med Leif Boork. Boork är som en bisittare ska vara. Rak, ofta kontroversiell, upprör känslor. Och så talar han i ett normalt tonläge fjärran från Niklas Wikegårds upphetsade gapande under VM och World Cup i TV3.
Tror att TV4 kommer att göra en bra finalserie och matcha Canal Plus som fortfarande är nummer ett i genren. Men så kan de ju också jobba utan reklamavbrott och få ett bättre flyt i sändningarna.

Kommer TV4 med lite förnyelse är det tvärtom hos Viasat och TV3. Landslaget bjöd förvisso på underhållande spel i
VM-kvalet mot Bulgarien men inramningen var desto tristare och mer förutsägbar. Formulär 1A. Man kunde ju åtminstone ha bjudit in någon studiogäst som komplement till Claes Runheim och Thomas Nordahl? Det har talats om nya ansikten då den allsvenska versionen av Avspark rullar igång i ZTV om några veckor. Lite nytt friskt blod och nya grepp skulle inte skada även i VM-kvalsändningarna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons